za 27 aug

Abdijplein

Programma za 27 aug

De Toegift + Het Zesde Metaal
19:00 - Plein open
20:00 - Start programma

Toegang tot het plein is gratis,
dus laat je verrassen! 

De Toegift

Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz door Zeeuwse band die op doorbreken staat

De Toegift combineert de werelden van eigentaalse poëzie en de hedendaagse indie muziek tot datgene wat ze het liefst zelf maken: Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz. Altijd op zoek naar experiment, authenticiteit en het perfecte lied, speelt de Zeeuwse band met thema’s over tijd en nostalgie. 

De Toegift is geselecteerd voor de Popronde en gekozen als 3voor12-talent. Ook verzorgde de band het voorprogramma van de shows van De Dijk in het Amsterdamse Bos Theater.

De Toegift Band

Het Zesde Metaal

Vlaamse popband met 'sfeerrijke en zinderende popliedjes vol spitsvondige en diepgravende teksten' in sappig dialect

In thuisland België is Het Zesde Metaal uitgegroeid tot een instituut. In december 2016 verkozen de luisteraars van Radio 1 de evergreen 'Ploegsteert' tot het beste Belgische nummer aller tijden. Hun singles worden grijsgedraaid op alle zenders en frontman Wannes Cappelle is een graag geziene gast op radio, televisie en in de krant. Hij zingt in zijn moedertaal, het West-Vlaams dialect. Hij uit zich in de taal waarin hij denkt en droomt en kiest daarmee resoluut voor de snelste weg van het hart naar de tong.'  

Verwacht 'sfeerrijke en zinderende popliedjes vol spitsvondige en diepgravende teksten' (OOR). En dat in dat prachtige, sappige, eigen dialect.

Het Zesde Metaal, Foto: Ramy Moharam Fouad