Wie zijn wij?

Wij zijn Theaterproductiehuis Zeeland. Een productiehuis geworteld in de provincie Zeeland. Wij produceren voorstellingen, laten talenten en makers bij ons resideren, organiseren het Zeeland Nazomerfestival en zijn de aanjager voor cultuur in de regio.

TPZ in Middelburg

Maak kennis met ons team

Nieuwsgierig naar de personen achter Theaterproductiehuis Zeeland?
Neem dan een kijkje op onze teampagina. 

Ons team

Missie

Theaterproductiehuis Zeeland een gastvrije plek waar theatermakers, muzikanten en kunstenaars uit Nederland en België hun talent kunnen ontwikkelen. Ons huis staat middenin een regio in ontwikkeling, in een wereld die in beweging is. Uit die wisselwerking halen we onze inspiratie, energie en innovatie. 

Onze makers vormen onze artistieke kern. Wat ze delen is een onderzoekende houding, een open blik en de bereidheid om in contact te gaan met een publiek. Zij geven uitdrukking aan maatschappelijke onderwerpen en de artistieke gevoeligheden van deze tijd. 

We maken theater over de wereld van nu, in de taal van nu. Onze voorstellingen zijn veelvormig en multidisciplinair. We spelen op verschillende podia in de provincie, reizen nationaal en internationaal langs schouwburgen en festivals en landen op bijzondere locaties. Waarbij de betekenis van inhoud en omgeving elkaar altijd versterkt. 

Wij zien onszelf als onderdeel van een regionaal ecosysteem, verbinder in een duurzaam netwerk van ontmoetingen, en altijd in samenwerking met andere organisaties. Samen ademen we op het ritme van de wereld en creëren we een opening in tijd en ruimte. 

Alles mag er zijn. Alles mag gedijen. Alles mag bewegen, zijn weg vinden.  

Visie

We zijn alert, bevragen de werkelijkheid om ons heen en moedigen kunstenaars aan om een onderzoekende geest te hebben en onderscheidend en vernieuwend te zijn. Vanuit hun artistieke kern verbinden onze makers zich met onderwerpen en gebeurtenissen die deel uitmaken van het leven in Zeeland en daarbuiten. Deze voorstellingen spelen in de regio en daarbuiten, tot over de landsgrenzen heen. Waaronder het Zeeland Nazomerfestival, een platform waar eigen locatievoorstellingen worden gepresenteerd, nieuwe makers en collectieven te zien zijn, met Zeeland als podium. 

Met onze voorstellingen creëren we een plek van ontmoeting en verbinding, van droom en troost waar verschillende gemeenschappen, culturen, individuen en generaties bij elkaar kunnen komen. 

Het vinden en aanspreken van (nieuw) publiek en het faciliteren van ontmoetingen is een belangrijke doelstelling. We verleggen samen eigen grenzen, kijken om ons heen, wisselen uit en ontwikkelen onszelf. Zo vergroten we niet alleen de zichtbaarheid van onze makers maar ook die van Zeeland en de rijkdom aan verhalen die er rondwaren.