Residenties

Giovanni Brand
Giovanni Brand

Giovanni is performer en schrijver, in 2020 afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht. Hij speelt, zingt en maakt eigen producties. Hij resideerde in 2023 bij ons voor het schrijven aan zijn voorstelling Zanger zonder Volk. In maart 2024 werkt hij in onze Studio samen met accordeoniste Sara Salvérius aan nieuwe nummers over zijn Roma roots.

Marjolijn van Heemstra
Marjolijn van Heemstra

Marjolijn is afgestudeerd in godsdienstwetenschappen en werkt als schrijver en theatermaker. Sinds begin dit jaar is ze de stadsdichter van Amsterdam. Marjolijn resideerde in juli 2022 bij ons in de Studio.

Marieke Polderdijk
Marieke Polderdijk

Marieke creëert performances / excursies / voorstellingen en installaties in tekst / beeld / beweging en stem waarin verbinding met de aanwezige mensen, het rituele, het fysieke, onderzoek en spelen centraal staat. Marieke resideerde in 2022 bij ons in de Studio.

Anne Fay
Anne-Fay

Anne-Fay Kops, die afstudeerde aan de Fontys Dansacademie in de richting Jazz/Urban, is een veelzijdige en eigenzinnige zangeres en performer. Onder de naam Onyx & Ivory gaan Anne-Fay en haar broer Felix een stap verder. Om te beginnen met een reis naar hun roots. Zij deden onderzoek naar hun biculturele achtergrond. Anne-Fay resideerde in 2022 bij ons in de Studio.

Koen Verheijden
Koen Verheijden

Koen Verheijden studeerde in 2020 af aan de Toneelacademie van Maastricht en is nu werkzaam als schrijver en regisseur. Na een succesvol eerste deel van de Nina Bobo trilogie brengt hij nu deel twee van die Indische familie epos waarin hij niet schroomt kritisch naar de geschiedenis en zijn familie te kijken. Koen resideerde in juni 2022 bij ons in de Studio.

Maarten Vos
Maarten Vos

Maarten Vos is een Nederlandse cellist, componist en producer gevestigd in Utrecht en Berlijn. Hij transformeert traditionele instrumentatie in nieuwerwetse geluiden en hanteert technologie als iets ingewikkeld menselijks. Maarten resideerde in juli 2022 bij ons in de Studio.

Maartje Duin
Maartje Duin

Maartje Duin is een bevlogen, originele en diepgravende radio-/podcastmaker. In haar werk behandelt zij niet alleen relevante maatschappelijke thema’s zoals ons koloniale verleden, dementie en eenzaamheid, maar zoekt ze ook in de vorm het experiment op. Maartje resideerde in 2022 bij ons in de Studio.