Marjolein van Heemstra

Marjolijn van Heemstra

De Nacht-Wacht

Wandelperformance over de waarde van de nacht en het donker die wandelend door de bossen wordt beleefd

Met De Nacht-Wacht onderzoekt theatermaker en schrijver Marjolijn van Heemstra hoe we in ons overbelichte land meer ruimte kunnen maken voor het donker. We zijn gewend geraakt om de onverlichte nacht te associëren met gevaar en ongemak, maar de duisternis brengt ons meer dan dat: rust, mentale gezondheid, een vitaal ecosysteem en een tussengebied waarin we meer iets anders kunnen zijn dan overdag. Tijdens deze bijzondere wandelperformance duik je samen met Marjolijn het donker in om de schemer buiten en binnenin ons te verkennen. Ritsel met de egels, de nachtvlinders en de vleermuizen. Leer de talloze grijstinten onderscheiden en ontdek hoeveel je ruikt en hoort als de zon zich terugtrekt. Een trage tocht als ode aan het mysterie dat overdag wordt overstemd door licht en lawaai.

 

Verzamellocatie Nollebos:
Parkeerplaats strand Vlissingen en Nollebos, ingang President Rooseveltlaan 2 in Vlissingen. Er wordt niet gewacht op laatkomers.  

Let opDeze voorstelling speelt op za 27 en zo 28 aug om 21:00 bij De Manteling van Walcheren (Oostkapelle) en op vr 2 en za 3 sep bij het Nollebos (Vlissingen). Wil je tickets kopen voor De Manteling? Klik dan hier

 

Belangrijk: 

Het is modderig en glibberig, dus trek goede schoenen aan. Daarnaast zijn er op sommige stukken takken/brandnetels, dus ook een lange broek en lange sokken zijn noodzakelijk. Zaklampen zijn verboden.  

Helaas is deze voorstelling niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Datum

2 september - 3 september

Locatie

Duur

90 minuten | Aanvang 21:00

UITVERKOCHT

Over Marjolijn van Heemstra

Marjolijn van Heemstra is afgestudeerd in godsdienstwetenschappen en werkt als schrijver en theatermaker. Sinds begin dit jaar is ze de stadsdichter van Amsterdam. Haar laatste boek is In lichtjaren heeft niemand haast, over de vraag hoe de ruimte ons ander naar de aarde kan doen kijken, werd uitgeroepen tot non-fictie boek van 2021. Voor De Correspondent schrijft ze over ruimtevaart, daarnaast maakt ze regelmatig podcasts en geeft ze lezingen over het belang van duisternis in ons leven.   

Portretfoto van Marjolijn van Heemstra

Speeldata

vr 02 sep
21:00 uur
Marjolijn van Heemstra | De Nacht-Wacht
Nollebos
za 03 sep
21:00 uur
Marjolijn van Heemstra | De Nacht-Wacht
Nollebos