De Volle Vuilkar trekt door heel Zeeland!

Hieronder vind je alvast het overzicht wanneer de Volle Vuilkar waar langskomt:

  • Za 26 aug – Scherpenisse - Kunstkamer Holland Huis

  • Zo 27 aug – Zierikzee - Bibliotheek Oosterschelde

  • Ma 28 aug – Burgh-Haamstede - De Bewaerschole

  • Di 29 aug – Middelburg - ZB Middelburg

  • Wo 30 aug – Vlissingen - ZB Vlissingen

  • Do 31 aug – Goes - Podium 't Beest

  • Vr 1 sep - Terneuzen - Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen

  • Za 2 sep – Hulst - Den Dullaert

De Volle Vuilkar
©Wannes Cre

Kunstkamer Holland Huis, Scherpenisse (za 26 aug)

Voorheen was de kunstkamer een dorpshuis, Het Holland Huis, onderdeel van een gebaar van Noord-Hollandse boerenorganisaties die het eiland Tholen adopteerden na de watersnoodramp in 1953. Wat begon als een geschenk, groeide uit tot een begrip. Zestig jaar lang was dit dé plek voor voorstellingen, vergaderingen, spelavonden, feestjes, uitvaarten, noem het maar op.  

Wanneer woonzorg-complex Sassegrave aan de overkant van de straat verrijst, verliest Het Holland Huis haar functie. Een raadsmeerderheid besluit tot sloop. Onder een groepje aanwezige kunstenaars en kunstliefhebbers ontstaat het idee om het gebouw te redden door het om te vormen tot broedplaats voor kunst en cultuur. En zo geschiedde. Het Holland Huis is herboren en daarmee de Kunstkamer geboren: een plek van samenkomst, bijdrager aan leefbaarheid en veilige haven voor de creatieve geest. 

Bezoektip: 
In dezelfde periode als ZNF 2023, zal ook de expositie Ingewikkeld van Adriaan Vroegop  te zien zijn, met vergelijkbare thema's als De Volle Vuilkar.  

Bezoekadres: 
Laban Deurloostraat 28 
4694 BR Scherpenisse 

Ga naar de website

Kunstkamer Holland Huis

Bibliotheek Oosterschelde, Zierikzee (zo 27 aug)

Bibliotheek Oosterschelde is het kloppende hart van de Oosterschelde regio. Hun mooie collectie bestaat uit duizenden boeken, tijdschriften, bladmuziek, films, luisterboeken én e-books. Daarnaast is de bibliotheek anno 2023 meer dan boeken alleen; het is een ontmoetingsplek waar je onder het genot van een kopje koffie elkaar kan spreken en van elkaar kan leren. Je kunt bij de bibliotheek ook terecht voor hulp op het digitale vlak, vragen over Digitale Overheid, taallessen en cursussen.

Van de allerjongsten tot de oudere medemens; de Bibliotheek Oosterschelde is er voor iedereen! 

Bezoekadres: 
Hatfieldpark 1 
4301 XC Zierikzee

Ga naar de website

Bibliotheek Oosterschelde

Bewaerschole, Burgh-Haamstede (ma 28 aug)

De Bewaerschole is een tentoonstellingruimte voor experimentele en actuele kunst in Burgh-Haamstede, Schouwen-Duiveland waar aandacht is voor kwaliteit en vernieuwing. De Bewaerschole is stevig geworteld in de lokale en regionale samenleving met een open oog voor nationale en internationale kunstzinnige en maatschappelijke ontwikkelingen.  

 In 2021-2023 werkt de Bewaerschole met het programma The Future Has Many Histories waarbij we ingaan op belangrijke filosofische en artistieke thema’s met betrekking tot verleden-heden-toekomst. Met name de invloed die de mens op de aarde en de wereld om zich heen heeft: een thema dat goed aansluit bij dat van De Volle Vuilkar.

Bezoektip:
Tijdens ZNF is er ook een tentoonstelling van het artistieke werk van Ira Melkonyan te zien, gefascineerd door vloeibare stoffen, biologie en fluïde metaforen.

De tentoonstelling in de Bewaerschole is een poging om te reflecteren op het vraagstuk van fluïditeit in tijden van klimaatdreiging, afgezet tegen het universele verlangen naar controle over het leven. 

Bezoekadres:
Weststraat 18
4328 AB Burgh-Haamstede

Ga naar de website

Bewaerschole

ZB Middelburg & Vlissingen (di 29 & wo 30 aug)

ZB Bibliotheek van Zeeland is het hart van kennis, informatie en cultuur van en voor iedereen in Zeeland. Waar jong en oud elkaar op een verrassende, informatieve, educatieve en amuserende manier interactief ontmoet. Waar je kennismaakt met oude, hedendaagse en toekomstige uitingen van informatievoorziening. Waar je verrijkt wordt met opinie in dialoog en ontmoeting over maatschappelijke actuele thema’s die spelen in Zeeland. Waar vaak van alles te doen is en te beleven valt voor de jeugd, studenten en volwassenen

Bezoektip:
Terwijl de Volle Vuilkar wordt volgeladen, is er ook van alles te beleven bij de ZB in zowel Middelburg als Vlissingen. Zo is er een expositie en presentatie over af val uit de Ooster- en Westerschelde: Afval uit Zee(land)

Meer informatie

Bezoekadres ZB Middelburg

Kousteensedijk 7
4331 JE Middelburg

Bezoekadres ZB Vlissingen

Spuikomweg 7
4381LZ Vlissingen

Ga naar de website

De ZB

Podium 't Beest (do 31 aug)

Podium ’t Beest is al sinds 1980 een begrip in Goes als culturele ontmoetingsplek met een Concertzaal en Filmhuis. In het monumentale pand aan de Beestenmarkt draaien dagelijks de mooiste (arthouse)films in de knusse filmzaal, en in de concertzaal worden wekelijks nieuwe en gevestigde (inter)nationale artiesten geprogrammeerd. Podium ’t Beest is al sinds 1980 een begrip in Goes. Naast het film- en concertprogramma biedt het ook podium ook onderdak aan de Jeugdtheaterschool Zeeland, de DJ-School, maandelijkse jamsessies van PopAanZee Kickstart én worden de repetitieruimtes gehuurd door de Zeeuwse Muziekschool en door lokale bands

Bezoekadres

Beestenmarkt 3
4461 CS Goes

Ga naar de website

 

Podium 't Beest

Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen, Terneuzen (vr 1 sep)

Bibliotheek Terneuzen is onderdeel van Stichting Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen. 

De Bibliotheek levert op het gebied van media voor iedereen in het werkgebied een goed bereikbare voorziening van informatie, educatie, kunst & cultuur en lezen & ontmoeting. 

Bezoekadres:

Bellevue 1
4531 DD Terneuzen

Ga naar de website

 

Ga naar de website

Bieb Zeeuws Vlaanderen

Den Dullaert, Hulst (Za 2 sep)

Den Dullaert is een cultureel centrum dat voor diverse doeleinden wordt gebruikt:

Van sport- en vergaderzalen tot een theater en een bar. Er worden verschillende lessen gegeven, denk hierbij aan (o.a.) Bridge, Yoga, dansles, salsales, boks les, volleybal, handbal, unihockey, zaalvoetbal, en tai chi. Tevens is Den Dullaert de thuisbasis voor de ‘Zeeuwse zorgschakels’, ‘omroep Hulst, ‘de kreatieve vorming’, ‘stichting mascura’ en nog veel meer! Ook zijn er maandelijks gratis live muziekavonden en een gezellige buurttafel. Kortom, er is altijd wat te doen in Den Dullaert! 

Bezoektip
Ook tijdens ZNF is er wat te zien, namelijk een expositie van Chantal van Boven. Neem gelijk een kijkje als je er toch bent! Neem een kijkje op de website voor het programma in de theaterzaal en meer informatie over alles wat Den Dullaert biedt. 

Bezoekadres
Sportlaan 24
4561 KZ Hulst

Ga naar de website

Den Dullaert