Abdijplein

Middelburg Bekijk op de kaart

Het Middelburgse Abdijplein wordt ook wel het culturele hart van de stad genoemd. Waar het plein in de middeleeuwen al fungeerde als ontmoetingsplek van mensen en later ook dienstdeed als decor voor toneelspel, heeft het zich in de twintigste eeuw ontwikkeld tot het culturele hart van Middelburg. Een plek waar de Middelburgers en anderen samenkomen door culturele evenementen als tentoonstellingsplek, theater en natuurlijk het Zeeland Nazomerfestival. De programmering op het plein zal ook dit jaar intiem zijn en een plek om nieuwe muziek te ontdekken. Een plek voor ontmoeting en verbinding met een mooi divers programma muzikale live-acts.

Bezoekadres:
Abdijplein 
Middelburg

 

Praktische informatie:

  • Horeca & toiletten aanwezig
  • Op het Abdijplein is een kijkplatform aanwezig. Dit platform is bedoeld voor mensen die minder goed ter been of rolstoelgebruiker zijn en die dus voorrang hebben op een plaats op het platform.
Abdijplein

Het Zeeuws Museumcafé

In het Zeeuws Museumcafé op het Abdijplein kun je tijdens het ZNF terecht voor koffie, thee, huisgemaakte taarten en lunches. Op het Abdijterras is het goed vertoeven onder de monumentale bomen. Een oase van rust en schoonheid. Volgens sommigen ligt het terras op het mooiste plein ter wereld.

Het Zeeuws Museumcafé is tijdens het Zeeland Nazomerfestival open van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 19.00 uur. Voor meer informatie bel 0118-653081 of mail naar museumcafe@zeeuwsmuseum.nl.

Zeeuws Museum