wo 31 aug

Abdijplein

Programma wo 31 aug

Orkun Ağır en Cengiz Arslanpay & Fuse
19:00 - Plein open
20:00 - Start programma

Toegang tot het plein is gratis,
dus laat je verrassen! 

Orkun Ağır en Cengiz Arslanpay

Orkun Ağır is een Nederlandse componist, muzikant en muziekpedagoog. Hij is deels autodidact en studeerde compositie, bağlama en Ottomaanse muziek bij respectievelijk Oscar van Dillen, Kemal Dinç en Kudsi Ergüner aan het conservatorium in Rotterdam. Ağır, alom geprezen om de ijzersterke dramatische en introverte signatuur in zijn muziek en geniet internationale bekendheid om zijn kamer- en solowerken, speelt vanavond stukken samen met Arslanpay. www.orkunagir.com
Cengiz Arslanpay is een multi-instrumentalist en componist wiens werk wordt gekenmerkt door vloeiende overgangen tussen hedendaagse en authentieke muzikale sferen.
Zijn belangrijkste instrumenten zijn de Nay en modulaire synthesizers, hoewel hij ook bekend is met het oefenen van allerlei instrumenten uit het Midden-Oosten. 

Abdijplein

Fuse

Laat je vervoeren door eigenwijs en experimenteel ensemble Fuse (bekend van Podium Witteman)

De ultieme sfeermakers van Fuse nemen je mee naar hun eigenzinnige muzikale wereld. Deze Nederlandse formatie werd bekroond met de Edison Klassiek publieksprijs en treedt op in binnen- en buitenland. Fuse brak voor het grote publiek als huisband van tv-programma Podium Witteman en staat bekend als een veelzijdige en energieke live-act die niet in één hokje te vangen is.

De muzikale achtergronden van het zestal hoor je terug in hun mix van klassieke composities, jazz, minimal music, volksmuziek en improvisaties die van elk optreden een unieke ervaring maken. De vernieuwingsdrang en de vele uren samen op het podium zitten ingesleten in het DNA van Fuse. Het maakt de zes vrienden aanstekelijk op elkaar ingespeeld en live onovertroffen.

Ensemble Fuse

Kom alvast in de stemming