Crashtest Ibsen vanaf september in de theaters!

20 september 2023

We verruilen de groene weides voor de podia in de theaters. The binge continues. Kon je geen genoeg krijgen van de ultieme Ibsen-binge tijdens ZNF 2023, wil je deze voorstelling aan iemand aanbevelen of heb je hem helaas moeten missen? Goed nieuws! Vanaf 14 september is Crashtest Ibsen te zien in binnen- en buitenland, met een cast om je vingers bij af te likken, inclusief Noorse snacks. Nodig je familie en vrienden uit en geniet van on demand, live bingetheater.  

Volksvijand
©Sofie Knijff
Nora
©Sofie Knijff
Volksvijand
©Sofie Knijff
Ik zie spoken
©Sofie Knijff

De Crashtest der Crashtests 
Tussen 2013 en 2018 voegden Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht elk seizoen een nieuwe Crashtest Ibsen toe aan hun collectie en waren met deze voorstellingen jarenlang de hits van Oerol en de theaters. In de stukken reden ze Henrik Ibsen onbeschermd en plankgas tegen de muur, om daarna zijn beste ideeën tussen de brokstukken vandaan te halen. Recent reden ze nogmaals hun eigen bewerkingen tegen diezelfde muur voor deze bingewatch-editie: 1 avond, 3 afleveringen, 6 acteurs, 18 personages. 

All inclusive theaterervaring 
Het is de hoogste tijd om de Crashtest der Crashtests te bingewatchen. Crashtest Nora, Crashtest Volksvijand en Crashtest Ik Zie Spoken zijn op één avond te zien. In iedere aflevering spietsen de personages op een lichte manier, met de nodig humor en in hoog tempo, maatschappelijke kwesties als een portie verse vis aan hun speer. In iedere aflevering maak je kennis met de moraalridder, de non-conformist, de voorzichtige, de revolterende, het zwarte schaap en het buitenbeentje. Verwacht een theaterervaring vol plotwendingen, drama en messcherpe dialogen. En tussen de afleveringen door doe je jezelf tegoed aan Noorse snacks of maak je een praatje met de acteurs terwijl zij zich opmaken voor de volgende aflevering. 

"Elk van de drie stukken is ook nog eens rijkelijk overgoten met humor – zowel in hoe bepaalde thema’s worden gevisualiseerd als hoe ze worden geabstraheerd. Een absolute must see."
- Magali Degrande

Let’s Crashtest & Chill.

Crashtest Ibsen is een coproductie van Het Zuidelijk Toneel en Theaterproductiehuis Zeeland. Kijk voor de meer informatie, de speellijst in Nederland en Vlaanderen en de credits bij onze producties!

 

Meer informatie over Crashtest Ibsen