Sien Vanmaele

Sien Vanmaele schrijft, maakt en speelt haar eigen theatervoorstellingen. Ze studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht als actrice. Haar solowerk vertrekt steeds vanuit persoonlijke ervaringen waarbij de kleine tragedies van het leven worden blootgelegd. Een gebroken hart, onzekerheid over de toekomst: de pijn die Vanmaele in haar stukken onderzoekt en die als een rode lijn door haar werk loopt, is er één die we allemaal wel herkennen.

Of ze dit nu doet in de vorm van videoperformances, muziekvoorstellingen, podcasts, online interactie of zintuiglijke performances, één ding is zeker: de ontwapenende en kwetsbare manier waarop ze haar boodschap telkens brengt, zal er voor zorgen dat iedereen zich na afloop een beetje meer getroost voelt.

Uniek aan haar werk is ongetwijfeld haar focus op de zintuigen. Smaak, tast, reuk worden bij het publiek geprikkeld. Sien is namelijk gepassioneerd door alles wat met eten te maken heeft, de systemen errond en de impact op het klimaat.

In 2021 stond Vanmaele op het ZNF met haar Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld (2021). In 2022 zal zij te zien zijn tijdens het festival met ZEEMAAL, de eerste voorstelling in een drieluik smakelijke theatervoorstellingen over de zorg voor de wereld van morgen.

Scènefoto ZEEMAAL