Sien Vanmaele

Sien Vanmaele schrijft, maakt en speelt haar eigen theatervoorstellingen. Ze studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht als actrice. Haar solowerk vertrekt steeds vanuit persoonlijke ervaringen waarbij de kleine tragedies van het leven worden blootgelegd. Een gebroken hart, onzekerheid over de toekomst: de pijn die Vanmaele in haar stukken onderzoekt en die als een rode lijn door haar werk loopt, is er één die we allemaal wel herkennen.

Of ze dit nu doet in de vorm van videoperformances, muziekvoorstellingen, podcasts, online interactie of zintuiglijke performances, één ding is zeker: de ontwapenende en kwetsbare manier waarop ze haar boodschap telkens brengt, zal er voor zorgen dat iedereen zich na afloop een beetje meer getroost voelt.

Uniek aan haar werk is ongetwijfeld haar focus op de zintuigen. Smaak, tast, reuk worden bij het publiek geprikkeld. Sien is namelijk gepassioneerd door alles wat met eten te maken heeft, de systemen errond en de impact op het klimaat.

 

Volg Sien op Instagram

Scènefoto ZEEMAAL
©Olympe Tits
Heerlijk culinair theater op Nazomerfestival smaakt naar meer: ‘Je wordt wat je eet’
- Rolf Bosboom

ZEEMAAL

In coproductie met Theaterproductiehuis Zeeland/Zeeland Nazomerfestival, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Le Channel, scène nationale de Calais en Perpodium.

Sien is niet aan haar proefstuk toe. Eerder creëerde ze de food performances 'Witlof from Syria' (2017) en 'Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld' (2021). Die laatste was in 2021 te zien op het Zeeland Nazomerfestival. ZEEMAAL is de eerste in een drieluik smakelijke theatervoorstellingen over de zorg voor de wereld van morgen.

 

Meer informatie over ZEEMAAL 

Sien Vanmaele - ZEEMAAL
©Tineke de Boer