Sien Vanmaele | Laika
Let op! Dit is een nieuwe voorstelling en echt anders dan de kookworkshop vorig jaar. Bij ZEEMAAL wordt ook een duurzaam diner geserveerd.
Kan je de wereld redden vanuit de keuken? Sien Vanmaele zoekt naar oplossingen om haar planetaire bezorgdheid te bedwingen. Haar queeste start bij de zee, de plek waar ze vandaan komt, waar alle leven uit voortkomt. Ze neemt je mee op een zintuiglijke reis langs stranden en kliffen, brengt verslag uit van ontmoetingen met zeewieroogsters en zilte landbouwers en filtert de plastic soep uit haar stadsleven. Ze laat je kijken, luisteren, ruiken, voelen, proeven, maar ook snijden, stampen en mengen.
ZEEMAAL vindt plaats in een adembenemende arena in de botenloods van Jachthaven Hansa. Het is culinair theater vol hoop. Een verbindend diner waarin je nieuwe manieren ontdekt om naar onze stormachtige realiteit te kijken.
Sien is niet aan haar proefstuk toe. Eerder creëerde ze de food performances Witlof from Syria (2017) en Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld (2021). Die laatste was vorig jaar te zien op het Zeeland Nazomerfestival. ZEEMAAL is de eerste in een drieluik smakelijke theatervoorstellingen over de zorg voor de wereld van morgen.
In coproductie met Theaterproductiehuis Zeeland/Zeeland Nazomerfestival, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Le Channel, scène nationale de Calais en Perpodium.






Credits
EEN PRODUCTIE VAN Laika IN COPRODUCTIE MET Theaterproductiehuis Zeeland/Zeeland Nazomerfestival, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Le Channel, scène nationale de Calais en Perpodium TEKST EN SPEL Sien Vanmaele ZINTUIGLIJK CONCEPT Peter De Bie & Sien Vanmaele MUZIEK Jason Dousselaere SCENOGRAFIE Studio Kuurjeus & Peter De Bie EINDREGIE Jo Roets KOSTUUM Manuela Lauwers DRAMATURGIE Mieke Versyp KEUKEN Sara Sampelayo TECHNIEK & PRODUCTIE Laika MET STEUN VAN Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid