Zo 27 aug

Abdijplein

Programma zo 27 aug

19:00 - Plein open
20:00 - Start programma

Penny Roox
Michelle David & The True-tones

Toegang tot het plein is gratis,
dus laat je verrassen! 
Michelle David & The True-Tones
Michelle David & The True-tones

Penny Roox schrijft om het leven beter te begrijpen - liefde en oneerlijkheid, vergeten herinneringen en andermans verhalen. Melancholische pop voor dromers, met een mate van ongekende kwetsbaarheid. Klinkt als liefdesverdriet op een zomernacht, waar haar grootse stem je troost.

Wanneer je je debuutsingle uitbrengt en diezelfde week wordt gedraaid door Leo Blokhuis en Rob Stenders op Radio 2, kun je wel spreken van een vliegende start. Met een frisse boutique-sound overdondert Roox ons vanaf de eerste klanken met haar debuutnummer Mean. Op het moment werkt ze aan haar debuut-EP, waarvan de eerste single in het najaar van 2023 uit zal komen. 

Penny Roox
Penny Roox

Michelle David & The True-tones

Op zoek naar de roots van hun geliefde muziekgenres (Rhythm & Blues, R&R Soul) ontdekten de oprichters Onno Smit en Paul Willemsen de Gospel muziek uitgevoerd door The Soul Stirrers, The Zion Travelers, Sister Rosetta Tharpe en Shirley Ann Lee. Gegrepen door de pure energie van deze nummers, besloten ze hun eigen variatie te maken samen met Michelle David (USA). 

Deze groep zal het Abdijplein bestormen met hun unieke en eigen stijl die bestaat uit een combinatie van  verschillende invloeden van traditionele Gospel tot Afrofunk, Soul tot Calypso en Marokkaanse Gnawa.

Benieuwd hoe dat klinkt? Kom dan zondag 27 augustus gezellig langs op het Abdijplein en maak het zelf mee!