Bommenede

Vrijbuiter

broeder Dieleman en muzikale gasten

Gratis avondconcerten vanaf de kade in negen verschillende Zeeuwse havens

Waar er vorig jaar een beperkt aantal mensen op het varend podium konden genieten van de bijzondere muzikale gasten, legt Vrijbuiter dit jaar aan in negen verschillende havens en kan iedereen vanaf de kade genieten van deze bijzondere avondconcerten. Curator broeder Dieleman, nodigt elke avond een andere muzikale gast(en) uit. Niet een avond zal hetzelfde zijn. Neem je eigen picknickmand en stoel mee om de tofste avondconcerten te zien bij een ondergaande zon. 
 

Broeder Dieleman en Theaterproductiehuis Zeeland hebben dit programma in samenwerking met Poppodium De Spot MiddelburgPodium ‘t Beest en de Zeeuwse Concertzaal samengesteld.

Programma Vrijbuiter - Start 19:00

Vr 26 aug - Havenhoofd Veere
broeder Dieleman, Moze Naél & Winterdagen

Za 27 aug - Westerschans Goes
broeder Dieleman, shantykoor Het Veerse Scheepstuig

Zo 28 aug - Haven Burghsluis - LET OP! Dit concert begint om 16:30
broeder Dieleman, Moze Naél & Winterdagen

Ma 29 aug - Werkhaven Bommenede, Zonnemaire
broeder Dieleman, Wannes Cappelle

Di 30 aug - Haven Stavenisse
broeder Dieleman, Moze Naél & Winterdagen

Wo 31 aug - Haven Zierikzee, ter hoogte van 't Luitje
broeder Dieleman, Eva van Manen & Rory Ronde, Peter Slager

Do 1 sep - Haven Yerseke
broeder Dieleman, Moze Naél & Winterdagen

Vr 2 sep - Haven Walsoorden
broeder Dieleman, Moze Naél & Winterdagen

Za 3 sep - Michiel de Ruyterhaven, Vlissingen
broeder Dieleman, Moze Naél & Winterdagen

Datum

26 augustus

3 september

Duur

90 minuten | Aanvang 19:00

Moze Naél & Winterdagen

Moze Naél, alias M., is een Rotterdamse poëet die bekend staat om zijn zachte geluid en tegelijkertijd als iemand die niet schuwt om de pijnlijke gebeurtenissen in het leven te benoemen, maar zelfs dat wat niet mooi is, mag wel mooi klinken.

Moze Naél werkte de afgelopen jaren veel samen met componist Winterdagen met wie hij eerder dit jaar hun gezamenlijke EP Lange Leegtes uitbracht en op dit moment wordt er gewerkt aan een album.

Moze Nael & Winterdagen

Shantykoor Het Veerse Scheepstuig

De thuishaven van dit koor is het stadje Veere. Vroeger had deze stad een open verbinding met de zee. Veere bezit veel cultureel erfgoed en een rijke maritieme historie, waardoor het koor met deze stad een bijzondere band heeft. Zelfs de burgemeester van Veere is beschermheer van het koor!

Voor het optreden op Vrijbuiter komt het koor in kleine bezetting, nl 25 zangers, 3 muzikanten en 1 dirigent. Het koor zingt de meeste liederen vierstemming.

De boventoon wordt gevoerd door zang, muziek, gezelligheid en vriendschap.

Het Veerse Scheepstuig

Wannes Cappelle

West-Vlaams is de moedertaal van Wannes Cappelle, frontman en stuwende kracht van Het Zesde Metaal. Met het album ‘Calais’ heeft de band een Music Industry Award (de belangrijkste Belgische muziekprijs) gewonnen. Bovenop ‘beste album’ won Cappelle een Mia voor ‘beste Belgische auteur/componist’.

Naast zanger en liedjesschrijver ook scenarist en acteur. Wannes Cappelle (en broeder Dieleman sloegen al eerder de handen in elkaar voor GrensGeluid, een initiatief van Motel Mozaïque Festival, Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond en AB.

Wannes Cappelle

Eva van Manen & Rory Ronde

Eva van Manen laveert tussen verschillende werelden en disciplines. Ze is muzikant, dichter, singer-songwriter en muziekproducer, waarbij poëzie en spoken word altijd een belangrijke rol spelen. In de zomer van 2021 kwam haar eerste dichtbundel uit: Hoe zijn we hier gekomen?, een koortsachtige stroom gedachtes over de wereld tijdens de pandemie. Ze maakt muziek vanuit haar studio in Amsterdam, staat op het podium met haar band, tourt door Nederland en België en combineert op het poppodium muziek en spoken word tot een eigen stijl.

Rory Ronde is guitarist, componist en producer. Eerder werkte hij samen met onder andere muzikanten als New Cool Collective, Giovanca en Wouter Hamel.

Evan van Manen