Meisjes en Messen

Meisjes en Messen

Jantien Fick

De slechterik kennen we allemaal, maar over slechterinnen horen we minder. Het wordt met de paplepel ingegoten dat we bang moeten zijn voor mannen, maar hoe zit dat met vrouwen? Zijn vrouwen tot minder gewelddadige acties in staat of willen we niet zien hoe agressief zij ook kunnen zijn? In een duister komische carrousel zoekt Jantien Fick naar hoe we spreken over vrouwelijk gevaar en wat dit betekent voor onze beeldvorming en benadering van vrouwen. Met Meisjes en Messen toont Jantien haar kijk op geweld en haar geweldsfantasieën. Welke rol speelt haar lichaam daarbij en hoe kijken wij daarnaar?

Meisjes en Messen is een interdisciplinaire solovoorstelling over vrouwelijk daderschap. In een dialoog tussen muziek, lichaam en tekst belichaamt Jantien de samenkomst van actualiteit, geschiedenis en persoonlijke verhalen. Een speelse, zwart-komische performance over de afschuwwekkende maar ook fascinerende agressieve daden van vrouwen uit heden en verleden.

 

 

Let op:  

  • Er is GEEN horeca aanwezig op deze locatie

  • Toiletten zijn niet/slecht toegankelijk op deze locatie

Datum

29 augustus - 30 augustus

Duur

55 min

Aanvang
19:00 uur

Tickets

Jantien Fick

Jantien (1992) is danser, performer en theatermaker. Sinds haar studies aan de dansacademie en theaterschool werkt ze in het theater, het uitgaanscircuit en als docent in Nederland en Duitsland. In haar werkt onderzoekt ze de potentie en het archief van het en haar eigen lichaam waarbij ze een probeert een fysieke ervaring op te roepen bij het publiek. Haar voorstellingen bevinden zich op het snijvlak van dans, beeldende kunst, performance en comedy.

Jantien Fick
©Bas de Brouwer
"De boeiende vraagstukken in haar werk, haar veelzijdig fysieke spel en gezichtsexpressie verklaren helemaal waarom Fick opviel."
- Eva van der Weerd, theaterkrant.nl

Credits

Spel/concept Jantien Fick Regie Silke van Kamp Dramaturgie Babette Kalker Tekstbijdrage Iona Daniel Coaching Liet Lenshoek Decorontwerp Django Walon Muziek Timon Persoon Lichtontwerp en techniek Youri Wezenaar Foto Bas de Brouwer

Meisjes en Messen
©Bas de Brouwer

Afgelopen speeldata

di 29 aug '23
19:00 uur
Meisjes en Messen | Jantien Fick
Middelburg
wo 30 aug '23
19:00 uur
Meisjes en Messen | Jantien Fick
Middelburg