Krisztina de Châtel

Krisztina de Châtel

Föld

HELAAS HEBBEN WE, WEGENS ZIEKTE IN HET GEZELSCHAP, DEZE VOORSTELLING MOETEN ANNULEREN.
Tickethouders zijn per mail op de hoogte gebracht over de verdere gang van zaken. 

---------

Klassieker uit de Nederlandse moderne dans voor een laatste keer terug op het podium

In 1985 maakte de Nederlands-Hongaarse choreograaf Krisztina de Châtel in opdracht voor het Holland Festival de dansvoorstelling Föld (Hongaars voor aarde), die nog steeds gezien wordt als een ijkpunt uit de Nederlandse moderne dans. Dit jaar wordt deze klassieker van de grand dame van de Nederlandse hedendaagse dans in reprise genomen en speelt het twee keer op het Zeeland Nazomerfestival. Een unieke kans om te zien hoe actueel deze voorstelling nog steeds is.

Ontembare bosbranden, een stijgende zeespiegel en extreme droogte; Inmiddels nemen de effecten van de menselijke vernietiging van de natuur, de planeet, waar de ronde aarden wal in Föld voor staat, verontrustende proporties aan. We zien de gevolgen en maken die gevolgen hier tastbaar. Niet virtueel, niet met het glas van een scherm ertussen. Nee, analoog, met blote handen, met huid en haar. Föld is een ode aan fysieke kracht, aan het overwinnen van obstakels. Maar ook een confrontatie met uitputting, een eindeloos gevecht. Met muziek van Philip Glass.

Datum

29 augustus - 30 augustus

Locatie

Duur

60 minuten | Aanvang 20:30

GEANNULEERD
"De choreografie vol stap-, rol-, stamp, en draaibewegingen verspringt vaak tegen de tel in, zo eigenzinnig is De Châtel wel, met haar voorliefde voor repetitieve muziek"
- Annette Embrechts (de Volkskrant, 8 mei 2022)

Credits

Première: 24 juni 1985, Amstelkerk, Amsterdam 

Concept toneelbeeld Conrad van de Ven Choreografie Krisztina de Châtel Licht Bernie van Velzen Muziek Philip Glass: Another look at harmony - Part IV  Dansers Björn Bakker, Alkis Barbas, Gijs Hanegraaf, Ivan Montis, Sebastian Pickering Pederson, Luigi Imperato Stagiair Dan Radalescu  

Scènefoto Föld
Scènefoto Föld
Scènefoto Föld
Scènefoto Föld

Speeldata

ma 29 aug
20:30 uur
Krisztina de Châtel | Föld
Goes
di 30 aug
20:30 uur
Krisztina de Châtel | Föld
Goes