CLUB GEWALT

Herr Hamsterfleisch

Club Gewalt

Die Hexe. De oude vrouw. De alleenstaande vrouw. De onaantrekkelijke vrouw. De ongehoorzame vrouw. De vrouw die paddenstoelen plukt en kruiden drinkt. De vrouw die leeft met de maan. De vrouw die haar benen spreidt voor Satan. De vrouw die kinderen eet. Tussen 1450 en 1750 zijn er naar schatting tussen 30.000 – 60.000 vrouwen geëxecuteerd wegens de aanklacht van hekserij. Een systematische massamoord uit angst voor wat buiten de patriarchale norm valt, waar vandaag de dag nog lacherig over wordt gedaan. Het is tijd om ons hier met terugwerkende kracht eens flink boos over te maken.

In 60 minuten van snoeiharde punksongs en lyrische rockballads, transformeert Herr Hamsterfleisch in het archetype van de heks. Een ode aan de vrouw die moeilijk is om van te houden. En een ode aan het belang van boos zijn. Een reminder aan de noodzaak om eeuwig te blijven vechten voor zoiets schijnbaar vanzelfsprekends als fucking mensenrechten. Ook presenteert Herr Hamsterfleisch met deze show hun eerste EP: Nur Lappen Fleisch. Met 4 epische bangers om nooit te vergeten.

Herr Hamsterfleisch is een radicaal feministisch alter ego van muziek- en performance collectief Club Gewalt, met clublid Loulou als virtuoze frontvrouw. Ooit geïnspireerd door Nina Hagen, maken ze politieke 'post-prog-punk'-songs: Weiblich, Laut und Gross. Dat wil zeggen, allemaal in het Hamster-Deutsch en met veel lawaai. Dus als je komt: vergeet je oordoppen niet.

 

Met dank aan onze locatie partner Poppodium De Spot.

 

Praktische informatie:

  • Horeca & toiletten aanwezig op locatie

Datum

26 augustus - 27 augustus

Duur

60 min

Aanvang
19:00 uur

Tickets

Club Gewalt

Club Gewalt, een muziek & performance collectief uit Rotterdam. Ze maken, componeren, produceren en performen hun eigen werk waarin muziek altijd het begin- midden en eindpunt is. Club Gewalt houdt net zoveel van autotune als van Monteverdi.

Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial creëren ze universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: musicals over het einde van de wereld, meditatieve opera’s, eco-feministische punkbands, onnavolgbare radiokunst en monumenten voor een verdrinkende stad. Club Gewald is verslaafd aan hun publiek en zingen, aan de vooravond van de apocalyps, de longen uit hun lijf in een poging een alternatieve timeline te unlocken.

Club Gewalt

Credits

Concept, muziek en performance Loulou Hameleers, Sanna Vrij, Amir Vahidi, Robbert Klein, Anne Van De Wetering Kostuums Esmée Kulik Techniek Sipke Woudstra Zakelijk leiding Rick Mouwen

Club Gewalt
©Kelly Alexandre

Afgelopen speeldata

za 26 aug '23
19:00 uur
Herr Hamsterfleisch | Club Gewalt
Middelburg
zo 27 aug '23
19:00 uur
Herr Hamsterfleisch | Club Gewalt
Middelburg