Wo 30 aug

Abdijplein

Programma wo 30 aug

19:00 - Plein open
20:00 - Start programma

Jacco Wynia*
Zefiro Torna

*Helaas zullen James Oesi en Merel Junge niet optreden wegens ziekte. Jacco Wynia zal daarom om 20:00 te zien zijn op het Abdijplein. Lees hieronder meer over Jacco Wynia.

Toegang tot het plein is gratis,
dus laat je verrassen! 
Zefiro Torna

Jacco Wynia

Jacco Wynia is pianist en neo-klassiek componist. Hij hoopt met zijn muziek anderen te inspireren en door middel van muziek een comfortabele omgeving te creëren om met de ongemakken van het leven om te gaan. Dit doet hij met de door hem zelf gecomponeerde muziek. Breng een bezoek aan het Abdijplein en laat je verwonderen!

Jacco Wynia

Zefiro Torna

Muzikaal erfgoed uit de middeleeuwen, renaissance en barok op het Abdijplein.

Op woensdagavond wordt het Abdijplein ondergedompeld in historische sferen: dan brengt het Belgische muziekensemble Zefiro Torna muziek uit verschillende tijden samen. Niet alleen met andere muziekgenres, maar ook met literatuur, wetenschap, filosofie en hedendaagse artistieke uitingen.

Een heerlijke avond om bij weg te dromen!

James Oesi & Merel Junge

*Helaas zullen James Oesi en Merel Junge niet optreden wegens ziekte. Jacco Wynia zal daarom om 20:00 te zien zijn op het Abdijplein. Lees hierboven meer over Jacco Wynia.

Contrabassist James Oesi en violist Merel Junge musiceren op hun geheel eigen wijze.

Oesi benadert de contrabas als solo-instrument, Merel Junge speelt net zo makkelijk in het Concertgebouworkest als met een popster als Spinvis. De musici spelen al een aantal jaar samen en laten tijdens hun programma veel bijzondere stukken horen. Op het Abdijplein nemen ze met hun gevarieerde repertoire het publiek mee op een reis van barok naar klassiek, hedendaags tot jazz.