Maartje Duin

Maartje Duin (1975) is een bevlogen, originele en diepgravende radio-/podcastmaker. In haar werk behandelt zij niet alleen relevante maatschappelijke thema’s zoals ons koloniale verleden, dementie en eenzaamheid, maar zoekt ze ook in de vorm het experiment op. Met haar projecten weet ze een breed publiek te trekken en mensen met elkaar in gesprek te laten gaan. Ze won diverse prijzen voor haar werk, waaronder De Tegel in de categorie Audio en Beste Podcast op de BNR Dutch Podcast Awards. Na de succesvolle podcast De plantage van onze voorouders, is momenteel haar nieuwe podcastreeks Mina & Mevrouw te beluisteren. 

Maartje werkt nauw samen met journalistiek productiebureau Prospektor

 

Volg Maartje op Instagram

Maartje Duin
©Yara Jimmink

Mina & Mevrouw

Na De plantage van onze voorouders duikt Maartje Duin opnieuw in haar familiegeschiedenis. Haar nieuwe achtdelige serie Mina & Mevrouw is een epische audiodocumentaire in acht delen die zich afspeelt in het Zeeland van de 20e eeuw.

Mina & Mevrouw is een co-productie van VPRO en Prospektor. De podcast kwam tot stand met steun van het NPO-fonds, Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, Cultuurfonds Zeeland, Familiefonds Hurgronje, Frits Lensvelt Stichting, Provincie Zeeland Samen in Zee, de Lynden Ter Hooge Stichting en het Ithaka Stipendium. Samenwerkingspartners: Theaterproductiehuis Zeeland en het Zeeuws Archief.

Meer informatie over Mina & Mevrouw

Mina & Mevrouw

Mina & Mevrouw luisteren?

De achtdelige podcastserie Mina & Mevrouw is vanaf zaterdag 3 februari te beluisteren op NPO Luister en de podcastplatforms en vanaf zondag 4 februari wekelijks bij OVT op NPO Radio 1!

NPOLuister.nl