Vacature: Lid Raad van Toezicht

09 maart 2023

Theaterproductiehuis Zeeland is op zoek naar een Lid voor de Raad van Toezicht – met werkervaring in de kunst- en cultuursector en met kennis van het culturele veld en de beleidsontwikkelingen daarin. Ervaring als toezichthouder is niet noodzakelijk. Wel belangrijk is jouw persoonlijkheid als toezichthouder, je stevigheid, je humor, jouw inhoudelijke bijdrage in de toezichthoudende rol en jouw kwaliteiten voor de verdere ontwikkeling van TPZ en de Raad van Toezicht. De reden van deze vacature is het aflopen van de benoemingstermijn van een van de leden.

 

Over Theaterproductiehuis Zeeland

Theaterproductiehuis Zeeland is een productiehuis geworteld in de provincie Zeeland. Het is een huis waar voorstellingen worden geproduceerd, talenten en makers resideren en TPZ de aanjager is voor cultuur in de regio. Naast het maken van producties organiseert TPZ jaarlijks het Zeeland Nazomerfestival, een platform waar locatievoorstellingen worden gepresenteerd en waar nieuwe makers en collectieven te zien zijn, met Zeeland als podium.

TPZ biedt theatermakers, muzikanten en kunstenaars uit Nederland en België een platform om hun talent te ontwikkelen. Geworteld in de Provincie Zeeland, een regio in ontwikkeling in een wereld die in beweging is. Samen met kunstenaars maken we veelvormige en multidisciplinaire voorstellingen, altijd vertrekkend vanuit hun artistieke kern.
De voorstellingen worden gemaakt voor unieke locaties in de regio, voor verschillende podia en festivals in de provincie en reizen nationaal en internationaal.

 

Samenstelling

De Raad van Toezicht bestaat nu uit een viertal leden, een voorzitter, die samen met het nieuwe lid ook de werkgeversrol vervult (Remuneratie). Er is een lid met de benodigde financiële expertise, een lid met kennis en ervaring op het politieke, bestuurlijk juridische terrein en een lid met de inhoudelijke kennis van de culturele sector (aftredend).

Binnen de Raad zijn er twee commissies die de besluitvorming voor de Raad voorbereiden: de Auditcommissie en de Remuneratiecommissie. De huidige samenstelling van de Raad vraagt om verjonging en diversiteit.

 

Tijdbesteding

De Raad vergadert ongeveer 6 keer per jaar. Vanzelfsprekend wordt jouw aanwezigheid bij belangrijke activiteiten en voorstellingen gewaardeerd en daarnaast ben je – als het nodig is – klankbord voor de directeur bestuurder. Je ziet voorstellingen, bezoekt festivals zodat je weet wat de laatste ontwikkelingen zijn.

 

Bezoldiging

Het is een onbezoldigde functie. Wel is er een vaste jaarlijkse onkostenvergoeding.

 

Het profiel

We zijn op zoek naar iemand die hart heeft voor theater, muziek en festivals en die de ontwikkelingen binnen het Nederlandse (en Vlaamse) Cultuurveld op de voet volgt. Jouw netwerk is landelijk, wellicht internationaal en TPZ wordt daarmee verrijkt. Je bent stevig, onafhankelijk en je bent goed in staat om jouw rol binnen de RvT en daarbuiten van meerwaarde te laten zijn voor TPZ.

Je vormt samen met de voorzitter de remuneratiecommissie en vanuit het toezichthoudend perspectief geef je invulling aan de werkgevers-verantwoordelijkheid die daarbij hoort.
Theaterproductiehuis Zeeland streeft naar een diverse en inclusieve organisatie en daar hoort een diverse samenstelling van de Raad bij. Kandidaten met die verrijkende achtergrond willen we erg graag ontmoeten.

 

Reageren?

De sluitingstermijn voor jouw reactie zien wij graag uiterlijk 27 maart tegemoet. Je kunt je belangstellingsbrief mailen naar vacature@theaterzeelandia.nl.

Wanneer je vragen hebt, of je wilt graag even contact hebben met een van de leden van de RvT, geef dat via bovenstaand mailadres aan, dan plannen we een belafspraak. De kennismakingsgesprekken zijn gepland op 12 en 14 april 2023 in Middelburg.

 

Kansen voor talent

Wanneer je energie en plezier krijgt na het lezen van de tekst, maar je denkt (nog) niet helemaal te voldoen aan wat er nodig is, neem dan toch contact op, want er is binnen de RvT ruimte voor jong talent.

Logo TPZ 1920x1080