TPZ zoekt Zakelijk Directeur

14 maart 2024

Ben jij een bevlogen leider die gedreven wordt door verbinding, teamwork en een passie voor cultuur? Wij (Theaterproductiehuis Zeeland) zoeken een creatieve zakelijk directeur die ons team komt versterken en ons helpt onze ambities te verwezenlijken.

BBR
©Inglourious Fiction

Theaterproductiehuis Zeeland heeft zijn thuisbasis, zoals de naam al zegt, in Zeeland. Wij produceren voorstellingen, laten talenten en makers bij ons resideren en zijn de aanjager voor cultuur in de regio. De afgelopen jaren is de basis gelegd voor een nieuwe uitdagende manier van werken. Onze voorstellingen worden gemaakt voor unieke locaties in Zeeland en daarbuiten, voor verschillende podia en festivals en reizen nationaal en internationaal. Naast het maken van producties organiseert TPZ jaarlijks het Zeeland Nazomerfestival, een platform waar locatievoorstellingen worden gepresenteerd en waar nieuwe makers en collectieven te zien zijn, met Zeeland als podium.

TPZ biedt theatermakers, muzikanten en kunstenaars uit Nederland en België een platform om hun talent te ontwikkelen. Samen met kunstenaars maken we veelvormige en multidisciplinaire voorstellingen, altijd vertrekkend vanuit hun artistieke kern.

We zijn een regio in ontwikkeling in een wereld die in beweging is.

Als zakelijk directeur ben je de motor achter onze organisatie, waarbij je investeert in onze hechte band met Zeeland en in ons gedreven team en makers. Je hebt een scherp oog voor de stabiliteit en groei van ons theaterproductiehuis, waarbij je nauw samenwerkt met onze artistiek directeur en de raad van toezicht om onze ambitieuze plannen te realiseren. Met oog voor verschillende perspectieven en belangen weet je koers te zetten en de ander met je mee te nemen. Je kan dan ook uitstekend communiceren.

Of je nu uit de publieke sector, het bedrijfsleven of de culturele wereld komt, jouw persoonlijkheid en vermogen om kansen en verbindingen te zien zijn van onschatbare waarde. Je bent een toekomstdenker en durft buiten de gebaande paden te treden, terwijl je tegelijkertijd het Zeeuwse DNA omarmt maar ook een wijde blik hebt over de provincie- en landgrenzen heen. Jij weet te midden van de thema’s van deze tijd handig te opereren en deze te laten landen in de Zeeuwse klei.

De zakelijk directeur vormt gezamenlijk met de artistiek directeur de directie van TPZ. De directieleden zijn beiden statutair bevoegd en rapporteren aan de raad van toezicht.

De ideale kandidaat heeft:

 • Ervaring in of sterke affiniteit met de culturele sector en kennis van de Zeeuwse culturele context (pre)
 • Bestuurlijke ervaring en maturiteit om te onderhandelen
 • Kennis van financiële structuren in de culturele sector
 • Een open en inspirerende uitstraling, en een inclusieve leiderschapsstijl
 • Een wereldblik en geïnformeerdheid over wat er speelt, met politieke en culturele sensitiviteit
 • Ondernemerschap en creatief denken, met oog voor zakelijke kansen
 • Het vermogen om verbindingen te leggen en tegenstellingen te overbruggen
 • Sensitiviteit voor de behoeften van ons team, onze makers, de politiek en de regio
 • Durf, daadkracht en motivatie om te vernieuwen en te groeien
 • Een breed netwerk in de culturele sector en met de belangrijkste stakeholders van TPZ is een pre
 • Mocht je (nog) niet aan een van bovenstaande criteria voldoen maar wel enthousiast zijn geworden dan nodigen we je alsnog van harte uit te reageren; TPZ staat als talentontwikkelingsplek open voor nieuw zakelijk talent.

Als zakelijk directeur van Theaterproductiehuis Zeeland krijg je de kans om een creatieve ruimte verder uit te bouwen en ons theaterproductiehuis verder te positioneren als een toonaangevende speler in de culturele sector. Je krijgt de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, eventueel via coaching of een kortdurende opleiding. Als jij de persoon bent die verrast, verbindt en durft te pionieren in het Zeeuwse culturele landschap, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren naar deze uitdagende positie.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en ondernemende functie waarin je de kans krijgt om echt impact te maken.
 • Je werkt samen met een zelfstandig en inspirerend team, waarin iedereen de ruimte krijgt om optimaal tot hun recht te komen;
 • Het werkveld is flexibel en geen dag is hetzelfde, waardoor je constant wordt uitgedaagd en nieuwe kansen kunt grijpen;
 • Een aanstelling van 0,8 – 1 fte (in overleg);
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO Toneel en Dans.

 

Geïnteresseerd?
Theaterproductiehuis Zeeland laat zich bij de werving voor deze vacature ondersteunen door executive search bureau Colourful People. Voor meer informatie over de rol of de procedure kun je contact opnemen met Jantien Plooij, partner bij Colourful People (06-17703534) of j.plooij@colourfulpeople.nl. Je kunt je interesse kenbaar maken door je brief en CV (in PDF) voor 1 april 2024 te uploaden via de ‘solliciteer’ knop onderaan de vacature bij Colourful People. Als je sollicitatie succesvol is geüpload ontvang je een bevestigingsmail. Niet ontvangen? Neem contact op met Jantien. Een vertrouwelijke behandeling van je gegevens is vanzelfsprekend gegarandeerd.

Planning
De selectiegesprekken worden gehouden op 19 en 24 april op het kantoor van Theaterproductiehuis Zeeland in Middelburg.