TPZ verwelkomt nieuwe leden Raad van Toezicht

29 november 2023

Onlangs is de Raad van Toezicht van Theaterproductiehuis Zeeland versterkt met twee nieuwe leden; Bas de Moor en Joyce Timmerman - Mapingure. Met het toetreden van deze twee leden halen we als organisatie nog meer relevante kennis, benodigde kwaliteiten en netwerk in huis. Waar Bas de Moor kennis meebrengt op het gebied van ondernemerschap, governance en wet-en regelgeving, biedt Joyce Timmerman - Mapingure ons met haar theaterachtergrond, veel inhoudelijke kennis over de cultuursector.

Z

Bas de Moor

"Ik zie Theaterproductiehuis Zeeland vooral als een platform voor creatieve mensen om mooie dingen te maken. De mens staat centraal. Als RvT-lid leg ik mijn focus op de randvoorwaarden zodat iedereen hierin volledig tot zijn recht komt."

"De drie codes (Nederlandse richtlijnen) Fair Practice, Diversiteit & Inclusie en de Governance Code Cultuur zijn hierbij het vertrekpunt. Wat mij betreft in die volgorde."

Joyce Timmerman - Mapingure

"Theaterproductiehuis Zeeland is voor mij de plek voor verrassende theaterproducties en het Zeeland Nazomerfestival. Beide iets waar wij in onze provincie echt trots op mogen zijn. De (eigen) producties en locaties hadden dit jaar een mooie inhoudelijke wisselwerking. Het laat ons zien dat theater midden in de samenleving kan staan. TPZ zorgt er, onder andere met diverse eigen producties, voor dat uitdagende onderwerpen tot leven komen."

"En dat gecombineerd met locatietheater - door weer en zilte wind - past bij ons en laat zien wie we zijn, of zouden kunnen zijn. Ik vind het belangrijk dat Theaterproductiehuis Zeeland echt van Zeeland is. Mijn theaterachtergrond hoop ik daarom binnen deze functie in te zetten voor de podiumkunsten op eigen Zeeuwse bodem. De energie van het TPZ-team en verbeeldingskracht van de (jonge) makers moeten we koesteren en verder ontwikkelen. Ik hoop aan dit alles mijn steentje te kunnen bijdragen."