Domburg

Noorwegen Bekijk op de kaart

Het grasveld achter het Gemeentehuis, in Domburg ook bekend als de ‘oude ijsbaan’, werd door de 'Noorse' acteurs van Het Zuidelijke Toneel uitgekozen als locatie voor hun voorstelling Crashtest Ibsen. Hun zoektocht naar het perfecte stukje Noorwegen in Zeeland was te volgen bij Omroep Zeeland. Daarnaast bestaat Domburg 800 jaar, en de geschiedenis van deze prachtige badplaats toont nauwe overeenkomsten met de verhalen van de Noorse schrijver Ibsen. Verhalen over badhuizen, bourgeoisie, kunstenaars, bankdirecteuren, flaneren, politiek en ondernemen, in Crashtest Ibsen valt dit allemaal als een Noorse puzzel in elkaar. Samen met Domburg toveren we het grasveld om tot een festivalterrein en toneelscène waar we deze humorvolle voorstelling gaan bingewatchen.

Håppen tegen hønger: 

Het festivalterrein is al om 17:00 uur geopend! Genoeg tijd om in Noorse sferen te komen dus. Naast heerlijke drankjes, is hier ook lekkers verkrijgbaar om een binge-waardige bodem te leggen. Op het menu:

  • Brød med wørst

  • Mæltyd suppe med baller (øk vega) 

Het woord hønger kennen ze in dit Noorse dorpje niet, dus begin met een goedgevulde maag aan dé bingewatch-sessie van deze nazomer.

Parkeerplaats:
Traverse
Domburg

Bezoek hier de website van Domburg 800

Met speciale dank aan Frits Jongepier, Simon de Visser, Domburg800 en Gemeente Veere.  

Praktische informatie:

  • Deze voorstelling speelt zich af in de buitenlucht: stem je kleding hier dan ook op af.

  • Het terrein is hobbelig, wij raden aan om stevige schoenen te dragen. 

  • Mindervalide of slecht ter been? Neem vooraf contact op met ZNF via info@tpz.nl.

  • Roken alleen op de daarvoor aangewezen plek.

Domburg, grasveld
©TPZ/Maïten de Schepper