zo 28 aug

Abdijplein

Programma zo 28 aug

Secret Rendezvous + De Beren Gieren
19:00 - Plein open
20:00 - Start programma

Toegang tot het plein is gratis, dus laat je verrassen! 

Secret Rendezvous

Indie R&B met invloeden van Prince en Amy Winehouse

Geïnspireerd door 80’s en 90’s legends zoals Prince en Janet Jackson, maar ook hedendaagse artiesten zoals Amy Winehouse en Frank Ocean, besloten ze (Sietske Morsch en Remi Lauw) hun eigen muziek te gaan produceren. De sound noemen ze Indie R&B. 

Tot nu zijn hun singles al gedraaid door KCRW, Pharrell op Beats 1, BBC1Xtra, 3FM en Radio 2 en hebben ze getoured in Nederland, Engeland, België en Frankrijk. 

In 2015 werden ze gekozen als 3FM Talent

Het album “For Real” uit 2017 kreeg lovende recensies in onder andere Oor en de nummers “What About Us” en “Better Than She Can” werden gefeatured in Love Island Australië. 

Hun cover van “At Your Best (You Are Love)” heeft inmiddels bijna 1,5 miljoen streams. 

In 2020 kwam de EP “Back In The Day” uit. De singles “Your Love” en “Back In The Day” kregen internationale airplay op diverse radiozenders in onder andere Nederland, Verenigde Staten, Engeland, Japan en Australië. 

Secret Rendezvous

De Beren Gieren

Belgische avonturiers die de moderne jazz naar de rand van het onbekende schuiven

De avonturiers van De Beren Gieren drijven de moderne jazz naar de rand van het onbekende. Gewapend met een mix van elektronische en akoestische instrumenten, en een creativiteit die grenst aan het waanzinnige staan deze Vlamingen garant voor een avond op het puntje van de stoel. Less is Endless hun zesde dat kwam in 2021 uit.  
 
De Beren Gieren behoort zonder enige twijfel tot het kruim van de Belgische jazzscene en zat sinds z’n oprichting in 2009 geen moment stil. Hun tweede album A Raveling leidde al in 2013 tot de internationale doorbraak. Sindsdien heeft de internationale muziekwereld De Beren Gieren met open armen ontvangen. Het trio speelde in bijna alle Europese landen, Japan en Marokko en was te gast op grote festivals als North Sea Jazz, Trondheim Jazzfest, Jazz Middelheim,  Eurosonic en Jazzahead. Ze werkten samen met onder meer Susana Santos Silva, Ernst Reijseger, Joachim Badenhorst, Marc Ribot en Louis Sclavis. 

De Beren Gieren

Kom alvast in de stemming