vr 2 sep

Abdijplein

Programma vr 2 sep

JATOCH + Zuco 103
19:00 - Plein open
20:00 - Start programma

Toegang tot het plein is gratis,
dus laat je verrassen! 

JATOCH

The smallest band with the biggest effect

Een beat, een bass line, een melodie. Dat is het enige dat JATOCH nodig heeft voor een kleine explosie tijdens een optreden. JATOCH startte als een spinoff van het Valvetronic Brassband. Met invloeden van bands als Too Many Zooz en Brass Rave Unit, weten ze exploderen ze als een supernova, maar dan heel klein. En zeker niet zo serieus.   

Lourens van der Zwaag (trumpet), Aviv Noam (baritone sax), Said Vroon (drums)

JATOCH

Zuco 103

Brazilectro pioneers, met frontvrouw Lílian Vieira, staan nog steeds garant voor een stuiterende avond energie

Zuco 103 – de aartsvaders van de Brazilectro en de wegbereiders van de Tropical Bass – staan na 20 jaar nog even goed op scherp. Het jaar 2021 stond voor Zuco 103 in het teken van een nieuwe album release en een clubtour. Lilian Vieira (zang), Stefan Schmid (keys) en Stefan Kruger (drums) begonnen als Rec.A in 1999 te experimenteren met Braziliaanse sounds, gecombineerd met dance en dub. Schmid kwam met de term ‘Brazilectro’ als beschrijving voor hun muziek, wat vervolgens een internationaal begrip en een scene van geestverwante artiesten en deejays werd.

Internationaal succes volgde snel, alsook goed ontvangen albums, en samenwerkingen met o.a. Lee ‘Scratch’ Perry. Anno 2022 klinkt Zuco 103 hechter dan ooit: de wilde mix van invloeden heeft zich verder verdiept tot een intense ‘audiostorm’, die live nog immer de zalen laat stuiteren van energie.

Zuco 103

Kom alvast in de stemming