ma 29 aug

Abdijplein

Programma ma 29 aug

Orkesta Mendoza
19:00 - Plein open
20:00 - Start programma

Toegang tot het plein is gratis,
dus laat je verrassen! 

Orkesta Mendoza

Aanstekelijke en zomerse mix van mambo, filmmuziek, ranchera, surf, mariachi, cumbia, rock en jazz

Velen zwoegen voor Arizona’s Orkesta Mendoza! Frontman en multi-instrumentalist Sergio Mendoza noemt het ‘indie mambo’: een mix van Latijnse stijlen gezouten met een gulle handvol cumbia, merengue en ranchera. Beeld je een bigband met mambo sound in uit de jaren 50 door de lens van de Latino ervaring in de Verenigde Staten van de 21e eeuw. 

Orkesta Mendoza voert hun muziek uit met charme en zwier. Frontman, vocalist, toetsenist en gitarist Sergio Mendoza en bariton vocalist Salvador Duran worden gekaderd door schoten stalen gitaar, keyboard, percussie, drums en natuurlijk blazers. De muziek is geen museumkwaliteit reproductie van een tijdperk terug, maar in plaats daarvan iets dat leeft en ademt, gesteund door hun Tucson vrienden uit Calexico: Joey Burns en John Convertino, waarin Sergio Mendoza niet alleen een vast lid is, maar ook één van de producers van hun laatste albums. 

De band stond eerder al op festivals als Down The Rabbit Hole en Mundial en komen nu naar Middelburg om het Abdijplein te laten dansen. Dat wordt een feestje!

Orkesta Mendoza

Kom alvast in de stemming