do 1 sep

Abdijplein

Programma do 1 sep

Manu & .multibeat + Borokov Borokov
19:00 - Plein open
20:00 - Start programma

Toegang tot het plein is gratis,
dus laat je verrassen! 

Manu & .multibeat

Woordkunstenaar brengt de kunst van spoken-word naar het Abdijplein

Schrijvende performer, theatermaker en spoken word artiest Manu heeft in de uitwisseling met muziekcollectief .multibeat een intensieve crossover tussen woordkunst en compositie onderzocht. De herontdekking van de hemel is een muzikaal experiment, waarin zowel de scheppingskracht als het destructieve karakter van taal wordt ondervraagd.

Manu van Kersbergen debuteerde in 2008 met het maatschappijkritische Hip Hop album De vloek op de overvloed. Als multidisciplinaire maker heeft hij veel verschillende projecten en producties kunnen ontwikkelen. Zo richtte hij Uitgeverij Rorschach op, gaf hij vorm aan het televisieformat Spoken Word Sessies (Omroep Human) en
regisseerde hij onlangs nog het theaterstuk De Tijd Is Om’ van Derek Otte (2022).

.multibeat is een jong muziekcollectief bestaande uit Thijs van Zutphen (bass), Aron Smit (drums) en Boudewijn Pleij
(toetsen). Hun gedeelde liefde voor hiphop en r&b resulteerde in verschillende samenwerkingen.

Onder andere als ritmesectie van de fusionband MUDDY GREASE deden zij veel ervaring op bij jazzfestivals in Nederland (Jazz in Duketown, Make It Jazz) en op veel verschillende locaties (Effenaar Eindhoven, Paradox, TivoliVredenburg).

Multibeat

Borokov Borokov

Vlaamse Electogroep overspoelt het Abdijplein met bizarre remixes en opwekkende beats met een flinke portie synthesizers

De Antwerpse unurban band Borokov Borokov maakt een stampende mix van verschillende genres, zoals Hi-NRG, punk, global pop, hardcore, lounge music en power ballads. Absurdistische, experimentele en dansbare electronica met Vlaamse zang. Vier man sterk, allemaal een bak electronica voor de neus. Deze show bouwt van trage, stroperige electronica via acid-flashbacks op naar hi-tempo synthpop. Een sympathieke mindfuck.  

Borokov Borokov - drie naakte mannen

Kom alvast in de stemming